Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Σωματίου "ΕΛΙΖΑ"

Πρίγκιπας Μιχαήλ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρίνα Καρέλλα
Με το μήνυμα «Αλλάζουμε τη ζωή των παιδιών Σήμερα, όχι αύριο» ολοκληρώθηκε το Thanksgiving Brunch της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - "ΕΛΙΖΑ", που πραγματοποιήθηκε στο νέο ξενοδοχείο Electra Metropolis, με σκοπό την υποστήριξη της Εκστρατείας κατά της Κακοποίησης Ανηλίκων που έχει ξεκινήσει το "ΕΛΙΖΑ", μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα. 

Η «Ημέρα των Ευχαριστιών», που γιορτάζεται στην Αμερική από τον 16ο αιώνα και έχει γίνει πλέον ευρέως γνωστή και στη χώρα μας, ήταν η αφορμή για το θεματικό brunch που παρέθεσε το "ΕΛΙΖΑ" στο Roof Garden του νέου Electra Metropolis, υπό την επιμέλεια του executive chef του ξενοδοχείου, Δημήτρη Μπούτσαλη, θέλοντας να ευχαριστήσει τους φίλους του Σωματείου τόσο για την ανταπόκρισή τους στο συγκεκριμένο κάλεσμα όσο και για τη σταθερή τους υποστήριξη στο έργο του Σωματείου κατά της κακοποίησης των παιδιών. 


η πρόεδρος του "ΕΛΙΖΑ" Μαρίνα Καρέλλα ανάμεσα στην Πριγκίπισσα Ειρήνη, 
την τέως Βασίλισσα Άννα Μαρία και στον Πρίγκιπα Νικόλαο 

Στον υπέροχο χώρο του Roof Garden του νέου Electra Metropolis, που διαθέτει αναμφισβήτητα την ωραιότερη θέα στην πόλη, παρευρέθησαν περισσότεροι από 100 εκλεκτοί προσκεκλημένοι, που στέκονται με κάθε ευκαιρία δίπλα στο "ΕΛΙΖΑ", δημιουργώντας μία ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα ομοψυχίας, συμπόρευσης και αγάπης για το παιδί. 


Ράνια Θρασκιά
Βίκυ Καγιά

Σε όλους τους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν δώρα, ενώ πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά. Tο "ΕΛΙΖΑ" είναι από τις ελάχιστες εξειδικευμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ελλάδα που ασχολούνται με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία. 
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της μεγάλης Εκστρατείας κατά της Κακοποίησης Ανηλίκων του "ΕΛΙΖΑ" ξεκίνησε το 2016, με στόχο την ευαισθητοποίηση και διαφώτιση της κοινωνίας και την επιμόρφωση των επαγγελματιών που κατά οποιονδήποτε τρόπο έρχονται σε επαφή με μικρά παιδιά. Η εκστρατεία υλοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς και εθνικούς ακαδημαϊκούς οργανισμούς, όπως οι ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων YALE και IOWA και η Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


η τέως Βασίλισσα Άννα Μαρία με τον Πρίγκιπα Νικόλαο
η Αφροδίτη Στάθη του "ΕΛΙΖΑ" με την Χαρά Καίσαρη

φωτογραφίες: Papadakis Press