Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Όταν το Ρούμι εμπνέει την Τέχνη... ένα ευφάνταστο project από τον Μιχαήλ Ρωμανό

Mιχαήλ Ρωμανός, Lila Nova, Θάνος Πουρναρούς
Όταν το Ρούμι εμπνέει την Τέχνη στο 1ο Φεστιβάλ Ρουμιού της Αθήνας, εντυπωσιακό art project σε επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού !!!

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του πρώτου Athens Rum Festival που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Μέγαρο του Ζαππείου, διοργανώθηκε ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό project επιμέλειας του γνωστού επιμελητή εκθέσεων και εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, όπου τα μπουκάλια των προϊόντων των εκθετών, ενέπνευσαν καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν ευφάνταστα έργα τέχνης. 

Στο Rum Art Project καλλιτέχνες και δημιουργοί επέμβηκαν εικαστικά επάνω στα μπουκάλια του ρούμι, ο καθένας με τη δική του τεχνoτροπία και δημιούργησαν μια εκπληκτική συλλογή έργων που τράβηξαν την προσοχή του πολυπληθούς κοινού της διοργάνωσης. 

Lila Nova, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Αλεξία Καραμήτρου
η ηθοποιός Βίβιαν Βαλσάμη

Τα υπέροχα μπουκάλια - έργα τέχνης, τα οποία εκτέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο του Ζαππείου φιλοτέχνησαν νέοι καλλιτέχνες - δημιουργοί, σχεδιαστές μόδας και ηθοποιοί μεταξύ αυτών η βραβευμένη απόφοιτος της ΑΣΚΤ Ειρήνη Ανδρούτσου, ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης Νίκος Γιαβρόπουλος, η δημοσιογράφος Μαρία Χατζηνικολάου, η περσόνα τραγουδίστρια Stella Von Schoneberg, η ηθοποιός Βίβιαν Βαλσάμη, οι σχεδιαστές μόδας Πάνος Απέργης, Κωνσταντίνος Μητροβγένης σε συνεργασία με το 3DHUB.gr, Lila Nova και Chris & Tonia, καθώς επίσης o Διονύσης Στεργίου, ο Γιώργος και η Σοφία Τρέζου, η Ειρήνη Τσίτσου, η Θωμαϊς Φέκα, το δημιουργικό γραφείο Magisses και ο εμπνευστής και δημιουργός του πρωτότυπου Project Μιχαήλ Ρωμανός.

η Brand Ambassador της Diageo Άντζελα Μαριδάκη δίπλα στα μπουκάλια του ρούμι Zacapa
και σε αυτό που φιλοτέχνησε ο Διονύσης Στεργίου

To Athens Rum Festival που συνδιοργάνωσαν το βραβευμένο bar Baba Au Rum και η εταιρία Confexpo Ltd περιελάμβανε έκθεση προϊόντων που αφορούσαν το ρούμι και σε παρελκόμενα ή συγγενικά του προϊόντα, επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, από τη χώρα μας και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών των Martin και Rebecca Cate, ιδρυτών του σημαντικότερου tiki bar των ΗΠΑ σήμερα, του περίφημου Smuggler’s Cove, μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. (World’s 50 best bars). Στο φεστιβάλ συμμετείχαν σχεδόν όλες οι εταιρείες ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και ορισμένες από το εξωτερικό.


φωτογραφίες: Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

Stella Von Schoneberg, Μιχαήλ Ρωμανός
Αγγελική Νόβα, Γιώργος Παπαλέξης
Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Νίκος Γιαβρόπουλος

ο επιμελητής του project και εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός
με το μπουκάλι Mount Gay που φιλοτέχνησε με την μέθοδο της κομποτεχνικής

Νίκος Γιαβρόπουλος, Μαρία Χατζηνικολάου
Stella Von Schoneberg

Μιχαήλ Ρωμανός, Μαρία Χατζηνικολάου, Γιώργος Κουβέλης της Confexpo

το μοντέλο Alicja Troushi