Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ατμοσφαιρική επίδειξη μόδας του Στέλιου Κουδουνάρη στο «Μπάγκειον»

Στο «Μπάγκειον», το εμβληματικό ξενοδοχείο του Ερνέστου Τσίλλερ που χτίστηκε από το 1890 ως το 1894, ο σχεδιαστής Στέλιος Κουδουνάρης σε συνεργασία με τη Μπιενάλε Αθηνών, παρουσίασε την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συλλογή του για το 2017. 

Το «Μπάγκειον» είναι ο κεντρικός εκθεσιακός χώρος της Μπιενάλε Αθηνών από το 2015. 

Σε μια βραδιά γεμάτη συμβολισμούς, όπου αναβίωσαν οι κοσμικές συγκεντρώσεις της αθηναϊκής κοινωνίας του ’20, σύσσωμος ο κόσμος της ελληνικής μόδας παρακολούθησε να συμπληρώνεται βήμα-βήμα πάνω στην πασαρέλα η εικόνα της σύγχρονης θηλυκότητας. 

Πρωταγωνίστρια της επίδειξης η γυναίκα της σημερινής εποχής που κινείται συνεχώς κι αναζητά την ελευθερία της μέσα από την εμφάνισή της. Το μπόλρουμ του πρώτου ορόφου, η βασική σουίτα επί της πλατείας Ομονοίας και ο ψηλοτάβανος διάδρομος που τους χώριζε, ενώθηκαν υποδειγματικά από τον αρχιτέκτονα και καλλιτεχνικό διευθυντή του σόου Ανδρέα Ιωαννίδη, ο οποίος σεβόμενος απόλυτα την ιστορία του κτιρίου δημιούργησε ένα ιδιαιτέρως επιβλητικό σκηνικό που θύμιζε ναυάγιο βυθισμένο στο χρόνο. Συνδετικός κρίκος του παρελθόντος (η ξεχασμένη αίγλη του Μπάγκειον), του παρόντος (η κολεξιόν) και του μέλλοντος (άνοιξη/καλοκαίρι 2017) ήταν ο χρυσαφένιος καθρέφτης που δέσποζε στο κέντρο, κάτω από το αίθριο. Μέσα του εμφανίζονταν οι δυναμικές φιγούρες του Στέλιου Κουδουνάρη, υπό την ενδυματολογική επιμέλεια του στυλίστα Άρη Γεωργιάδη, οι μαγεμένοι θεατές, αλλά και η φθορά στους τοίχους. Στο catwalk κυριάρχησαν τα wet wavy looks με έντονες υφές και λάμψη. Κάθε μοντέλο αντιμετωπίστηκε εξατομικευμένα με βάση το μήκος των μαλλιών του με κοινό στοιχείο την ανάδειξη της μοναδικής “urbane” προσωπικότητας του. Χρυσιάννα Ανδριοπούλου
Τάμτα

ο σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης ανάμεσα στον Ηλία Κρασσά και την Βίκυ Καγιά

φωτογραφίες:Studio Panoulis