Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Το "Athens Rum & Whiskey Festival" στο Ζάππειο Μέγαρο με εντυπωσιακό καλλιτεχνικό Project από τον Μιχαήλ Ρωμανό

Η σχεδιάστρια μόδας Lila Nova και ο επιμελητής Μιχαήλ Ρωμανός


Το Φεστιβάλ Ρουμιού της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις εντυπωσιακές αίθουσες του Μεγάρου Ζαππείου, έχοντας φέτος συντροφιά και το Ουίσκι, φιλοξένησε ένα ευφάνταστο καλλιτεχνικό project επιμέλειας του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη και μουσειολόγου Μιχαήλ Ρωμανού. 

Τo Project που φιλοξενήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ζάππειο, αφορούσε εικαστικά μπουκάλια Ρουμιού και Ουίσκι, όπου καλλιτέχνες και δημιουργοί εμπνευσμένοι από την ιστορία των γνωστών αποσταγμάτων δημιούργησαν τις δικές τους καλλιτεχνικές συνθέσεις. Σε αυτήν την πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση (αξίζει να αναφέρουμε ότι διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος στο πλαίσιο του φεστιβάλ) συμμετείχαν καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, ηθοποιοί, σχεδιαστές μόδας, δημοσιογράφοι και bloggers προσθέτοντας την προσωπική τους πινελιά στα μπουκάλια των εταιρειών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.


Πάνος Απέργης, Ελευθερία Καρδάμης
Αγγελική Νόβα

To Athens Rum & Whiskey Festival συνδιοργανώθηκε από το βραβευμένο bar Baba Αu Rum και την εταιρεία Confexpo Ltd.

To Athens Rum & Whiskey Festival περιλάμβανε έκθεση προϊόντων που αφορούν στο Ρούμι και το Ουίσκι. Συμμετείχαν σχεδόν όλες οι εταιρείες Ρουμιού & Ουίσκι που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και κάποιες από το εξωτερικό. Επίσης πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, από την χώρα μας και το εξωτερικό.

Στο Art Project  του φεστιβάλ, καλλιτέχνες και δημιουργοί επέμβηκαν εικαστικά επάνω στα μπουκάλια, ο καθένας με τη δική του τεχνoτροπία και δημιούργησαν μια εκπληκτική συλλογή έργων που τράβηξαν την προσοχή του πολυπληθούς κοινού της διοργάνωσης. Συμμετείχαν η αριστούχος απόφοιτος της AΣΚΤ Ειρήνη Ανδρούτσου, ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης Νίκος Γιαβρόπουλος, ο ηθοποιός και σχεδιαστής μόδας Κωσταντίνος Μητροβγένης, η σχεδιάστρια μόδας Lila Nova, ο σχεδιαστής μόδας Πάνος Απέργης, η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Βίβιαν Βαλσάμη, η αρχιτέκτων Σοφία Τρέζου, ο γνωστός fashion blogger Τάσος Λαζαρίδης του Posh Fashion, ο ενδυματολόγος - καλλιτέχνης Διονύσης Στεργίου, το δημιουργικό γραφείο Magisses και ο εμπνευστής του Project διακεκριμένος επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ ΡωμανόςΜιχαήλ Ρωμανός, Πάνος Απέργης, Γιώργος Κουβέλης
Η Βίβιαν Βαλσάμη δίπλα στη δημιουργία της

Lila Nona, Αγγελική Νόβα


O σχεδιαστής μόδας Πάνος Απέργης με τη δημιουργία του
Ελευθερία Καρδάμης

O σχεδιαστής μόδας Κωνσταντίνος Μητροβγένης δίπλα στα έργα του

Σοφία Τρέζου
Η Lila Nova δίπλα στη δημιουργία της