Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Λαμπερά εγκαίνια έκθεσης στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Η ηθοποιός Μιμή Ντενίση και η Ιωάννα Λαλαούνη ανάμεσα στους Πάρι Αμουργινό και Κωνσταντίνο Γέρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, στην Ακρόπολη, «Νέοι ορίζοντες: Από το κόσμημα στη γλυπτική».

Στην έκθεση καταξιωμένοι γλύπτες, πρωτοεμφανιζόμενοι αλλά και έμπειροι βραβευμένοι εικαστικοί κοσμήματος αποδεικνύουν πως η διαδικασία δημιουργίας ενός σύγχρονου κοσμήματος δεν απαιτεί μόνον την εκτεταμένη μόρφωση, εμπειρία ή υπάρχουσα αναγνώριση του καλλιτέχνη.


Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια, απολαμβάνοντας τον λευκό οίνο Παράγκα του ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, με θέα την Ακρόπολη και το αιθέριο μουσικό αφιέρωμα του Jonathan Gallison με το “hand pan” όπως το έχει ονομάσει ο ίδιος «spherato».


Επίσης, παραβρέθηκαν οι πρωταγωνιστές της έκθεσης οι Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν, καθώς και πολλοί καλλιτέχνες των καλών τεχνών, ηθοποιοί, φιλότεχνοι και πολλοί νέοι Αθηναίοι που ήρθαν να γνωρίσουν την εικαστική δημιουργία. Μερικοί από τους καλλιτέχνες εξηγούσαν τη δουλειά τους, τις εμπειρίες που τους οδήγησαν στη χρήση νέων μορφών και πρωτότυπων υλικών.


Λίσα και Γιώργος Μελάς

Κων/νος Μητροβγένης, Μαριλένα Καμπιώτη, Πάνος Κατσαράς, Ζέτα Τζιώτη 

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης "Το Φιντανάκι"

Ο επιμελητής εκθέσεων και μουσειολόγος Μιχαήλ Ρωμανός

Αλίκη Ζαχαροπούλου, Μάνος Γερωνυμάκης

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων Τάσος ΧαϊδεμενάκηςΗ ομάδα του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη